Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2009

salah intenet lagi!!!

sorrylah…intenet lembap lately(salah intenet)…even my other half pun bengang dgn intenet…but at the end he said,mebi its not the networking,probably its the lapotop..(duh…)…

as for me,i am still stucked at home everyday….feeling bored,empty with terrible headache becoming my not-so-sweet companion…still once in a while i’ll vomit..n its hard to tell…baik duk umah je dr pegi jln2…last wik, my other half insisted on going out to the nearest mall,alamanda…its very near..(5mins driving)…we managed to take a quick glance at those shops for babies…(weeeeeeeee)…chomel je semua…i bought one romper for a bargain price…rm7!!!!and NO its not for infant…its for 3months baby…normally,infant do not like romper regardles how super duper cute they look on it….tapi,kalo dah berkenan sgt mebi i’ll buy 1 or 2….takut membazir je beli byk2 tp  x pakai…

up to this point of time,masih lagi boleh pakai seluar n skirts yg sedia ada…tp mcm around another 1 wik or 2 mesti dah x leh pakai dah….hr tu pegi modermom tp x berkenan satu pon…lagipun ada 2-3 maternity dress my eldest sis gave to me as hand-me-down nye item..byk lagi nak usha kat rumah nye..haha…since dia dah pencen dlm hal2 pregnancy ni n the youngest is already 4….maka byk jugakla brg2 yg cun-cun dan masih elok akan di usha oleh adiknya yg bongsu ini….u really r  my sister KAK!!!….mama pulak asyik tanya bila nak balik sbb mama nak tgk….sedey sebenarnya duduk jauh dgn mama esp time2 mcm ni…owh itu saja…sy sudah emo…

Read Full Post »

LITTLE MUCHKIN-on you

hari ini masih lagi mcm ni…sakit kepala,muntah,malas,pening n segala…Bila tengok org lain mcm x de pape,rasa jeles pulak…tp,sabar..org cakap mengandung ni kene byk sabar…dlm sabar tu dah brp banyak kali menangis cengeng x tahula….esp time vomit sampai keluar darah…probably luka kat tekak rasanya…semlm ber YM dengan kwn2 SENASIB…SENASIB tu maksudnye PREGGy..huhu…byk jugak berkongsi cerita n rasa….tp kene jugak berkongsi ilmu…

1. banyakkan baca al-qur’an…kalo boleh biar khatam… (insya allah)

2.surah maryam,yusuf,luqman tu wajib…perlu jugak baca yasin n al mulk supaya dimudahkan Allah waktu bersalin…insya allah…

3.selalu la berdoa dlm solat utk masa2 tertentu nnt.. (SCARY!!)

4. supplement tu mkn la wahai chesu…jgnla malas… (sy bukan malas,tp selalu ubat2 tu associate dengan muntah..HUUUUU)

5. bykkan makan kurma n minum susu… (kurma ni sy wajib mkn sblm n after bgn tido…mcm rasa best..susu?x boley lagi la so far sbb MUNTAH)..

itu je la kot…..checklist brg2 baby br nak shortlistkan….x de lah excited sgt sbb skrg pun asyik duk umah,apa lagi nak go around the mall n shop 4 baby…mebi after 5 months kot br nak beli….semua ni gara2 muntah..(blame on it again!!!)…tp yg pastinya,brg2 newborn saya x akan beli byk sbb saya tahu baby ni cepat besar…so better beli yg 3months onwards ..brg2 yg besar n mahal pulak akan dipertimbangkan waktu paling sesuai utk membelinya…sekarang mcm x lah kan….

on a happier note,semlm scan….nampak little muchkin sucking the thumbs…pastu trus kuarkan jari n pusing2…susah betul nak tgk dia diam…hehe…cute…dr cakap kaki dia pjg mcm farihan..(cess!!)…ingat cute mcm kita..dek kerana my hubby ni sungguh beriya nak tahu gender,gynae pun berusaha nk shoot utk tahu gender..br je dapat angle celah kaki dia tu,little muchkin dah kepit kaki dia…(haha..)…(later dad,not now….its a surprise!!!)….x kesahla…the gynae said..”pemalu la farihan …its a girl mebi…” and i replied…”mebi…but maybe its a blushing kinda boy like the father…” we all burst into laughters together…siyan farihan jadi bhn gelak…

so next check up is due on march together with the examination for abnormality…(HORROR)…next time,we gonna record the whole process on CD since yesterday gynae tu x ingat mcm mana nak operate the machine for recording…nevermind…

and s usual,after every appointment,i’ll go ill straightaway..(SERIOUSLY)…i’ll be extra weak,with extra vomitting and extra headache….

Read Full Post »

headaches

hey peps…sorry for the long absence and silence…to be honest,its hard to actually bring myself  together and compose all the stuff i wanted to express in alphabets…all the stories and tots that i had remained shut and closed since the streamyx keep troubling us with the modem…to add more, i constantly experiencing headache…alhamdulillah, the vomit session is shy away i noticed..only once a while it visits me….and when it comes, i suffer a great deal…

on a different note,i am gonna see my fav gynae tis week…gonna meet my little muchkin….from my reading, i shall experience its movement just in anytime soon…im just passed the first trimester and now i am officially 16 wiks carrying this little muchkin…so far,my frens can’t really see my tummy…tats what they told me…aha..GLAD…..

i guess,tats all for now…pix?mebi next time…

Read Full Post »