Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2008

@ wik 9

semlm,dek sbb x tahan n atas nasihat yg pakar en hubby bwk sy ke hospital….Dr noraihan(our fav ginae) instructed a bllod test,utk tahu tahp dehydration..from yesterday’s condition she said …i think its mild dehydration….so,she gave me some pills in order to avoid vomitting….right after tat,since ada tis one person yg tahu how to operate her new expensive machine…dia trus ajak chesu utk buat scan …hehe..chomel je….tis time,en hubby sgt suka hati sbb dah boleh save dalam CD semua the image n the  movement of our baby….n yesterday size baby 1 inch….chomel je…

during lunch time chesu dah start mkn ubat thn vomit….erm,tp sgt la strong sbb br je amik,dah tdo x ingat dunia sampai skt kepala…..huuuuuuu…alhamdulillah ok la utk semlm,cuma last nite i still vomit even after i took the medicine….huhu..mcm nk terkeluar ank tekak….tp like suggested, i continue taking dry biscuits n milo….itu je yg boleh mkn…..trus lembik n tido….

owh….hari ni plak, hr final packing2 sbb esok lori tg nak angkut brg utk pindah umah..tau2,irda msg ckp hr ni ada kelas dr richard gere..auwwwwww….skt nye hati….mcm mana nie,ikut plan semester nxt wik br stat..suka la last min ckp mcm nie..x phm betul mcm mana admin decide…ntah la,dgn thp kesihatan yg mcm ni,dgn keadaan umah yg mcm tongkang pecah ni….hubby ckp…”x yah pegi!!”….ye la…die blh la ckp mcm tu….effect nye attendance kita…aduh…=(

Read Full Post »

1430H-AHLAN!!!

chesu rasa belum terlambat utk mengucapkan selamat menyambut thn baru hijrah 1430….

semoga thn baru ini segala amal ibadah kita akan lebih baik kualitinya,semoga keimanan kita kepada allah lebih tinggi nilainya….semoga janji kita kepada allah yg sentiasa basah disebut di setiap solat kita akan ditepati kita…kerana kita sentiasa lalai n alpa…semoga hati kita akan lebih dekat pada allah…..semakin jauh meninggalkan segala amalan buruk yg ditegah-NYA….semoga redhaan Allah lebih pasti thn ini…inysa allah……

AMIN

Read Full Post »

at my weakest

hu…erm…where to start tis time?….well well, this week has been a torturing week to me…to my body,mentally and physically….seriously,but i guess tis is jas a lesson that every mother-2-b has to undergo in order to be a mother….lucky me,i have frens that sharing the same boat so,i’ll bug them to rescue me from any doubt and questions….yup…of course,thera are numbers of websites that offered u knowledge and importand advice and tips…

as for me, everyday is a battle to be won….hu..penat,capek,segala….n sometimes i shed tears…i am not complaining, but all these uwek uwek episodes really drained my energy….every portion food tat i consumed will definately not gonna stay in my tummy……lepas je mkn,basuh tangan..i’ll rush to the toilet and do the business….sampai tersembur sembur pun ada….and tats when i started to shed tears…

accoding to these ppl :

1. KAY – mkn crackers,avoid milk since u r not working….kalo x,lagi truk muntah…

              – makan buah yg berair…like pears..its good 4 health..lagipun kalo muntah2 we need more water..

2. FARAH – makey jah blako….yg penting baco BISMILLAH n DOA….kalo terasa nk mkn nenas pun,mkn je…its in God’s  hand kalu nk jaddi gapo2…. ( I like this one!)…banana pun bagus utk energy…and also 4 baby…

3. KAK LA – kalo muntah truk sgt,try tdo….it works… jgn mkn byk banana,nnt sembelit…

4. MC NA- mkn byk2 fruits hok kaler kuning….byk folic asid tuh…

tats about makan2…but my sole prob now is….semua yg sy mkn,sy keluarkan..i even tried air zamzam n kurma…itupun keluar…if anyone has any idea on how to overcome this whole situation,plz do tell me…thx…

Read Full Post »

SIL’s WEDDING

OWH…memandangkan intenet agk laju,nak upload la gamba2 time kak zaima kawen tat day (nov 22nd)…ni ada siri gamba2 yg sgt memerlukan tahap tak malu yg tinggi…kenapa yea??..cuba tgk gamba ni…

no1

 al kesah ni gamba pertama…seperti biasa semua org akan teruja mengambil gambar bersama pengantin….kami pun sgt teruja…(hehe)…tp sgt malu2 bila our aunt cakap..”ha ..pergilah yg pengantin x berapa lama nie…”…ini pose wajib semua org pun ambik…

no2

 inilah siri meng”conquer” pelamin secara membuta tuli…malu sgt2 time ni bila ramai ok org kat depan nie…masa kawen dulu pun kiteorg x sanding,alih2 majlis org lain kami plak yg conquer….dan hubby sgt +ve menyuruh kakaknya menjadi pengapit pulak…

no3

separuh rela la aku cuba utk memandang ke depan..huuuuu…hubby pula beriya-iya saja menyuruh aku supaya rilek….malu ok bila anak2 buah,unties n uncles duduk gelak2 kat depan sambil beriya mangambik gamba…aduh

no41

susah rupanya nak cover malu nie…gelak kuat2 konon2 sgt best..tp sumpah ok,rasa sgt x best n nak sorok muka bwh kerusi je rasa….

no5

nampaknya perbuatan keji saya (menjelirkan lidah tanda x puas hati) sempat di”snap” oleh en fotographer ini…(http://happypictures.fotopages.com/)….buat malu je….

no61

dan inilah siri akhir gambar ini…sampai ke sudah sy x buleh nak angkat muka….sgt maku…blush blush ok….

gamba2 kawen yg gojes semua ada kat web tadi….enjoice!!!!!!!

Read Full Post »

….in the oven….

kelas

1. cuppies

yes….i went to a class with elisa a few months ago..(giler dah lamer..)…n quite satisfied with the outcome of tat particular day….i am looking fwd to start baking and producing chomels cuppies in future….for the time being, i need to buy a mixer first and a few tools related to cuppies…(mahal gak weh modal nak uat mende alah nie…)…

2. another bun in the oven..=)

hepi

we r one happy couple that can’t hardly believe that our baby is on the way…the 8 wiks bun in the oven is claimed to be safe and sound in my tummy for the time being…alhamdulillah…yet,its a very long way to go….we both pray hard that its gonna be a smooth sailing process for me and our baby…expressing hubby’s happiness is beyond comprehension….and i am glad that he’s able to put up with whatsoever scene tat happens every now and then..huh…

Read Full Post »

AIDILADHA

tis raya went by without pixtures….my digicam rosak rosak teruk….so,thinking the importance of the digicam in our life….we decided to find a replacement…ASAP…of cos we want to capture every precious moments that we shared togerher
I’m still happily spending my quality time with both of my parents…there is actually a space of guilt for being happy without having my hubby near me…hehe…but tis is just for only one week…everyday mama cook all the requested menu from me…ala…bukan susah pon…tp tringin nak mkn masakan mama….its different really kan mom’s cook….
ok lah….another two days to spend here….

Read Full Post »

SUNWAY PYRAMID

I called Elisa very early in the morning to wake her up and told her about my plan..She agreed but she said she needs more time to sleep…=)…I decided to go hunting for mixer since I badly eanted to start baking…This time it won’t involve my money since my sis promised to pay for the mixer for my weding present…She did not have time to shop so she asked me to decide and buy one…

Elisa and I decided to go to Sunway Pyramid…its Christmas Sale that excites me…Later I found out only a few shops offer Christmas bargain…=(…too bad…

After hours spent on searching , I decided to call off the mission….we happily proceed with our next mission since our tummy has started to sing very loudly…So OPAH,here we come!!!!!!!

 

opah1

ddlm1

 

fud1saaaaaaa1sgt enakla mkn kat opah……..its a-must-go-again restaurant…..definately!!!

me2

posing dulu la yea b4 balik!!!!!!!!!!!

mcsa2

Read Full Post »

Older Posts »