Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2008

 

     

 (pix taken from utusan malaysia online album)

I pray that the result today will potray the betterment of our political stability..for the good of the society and for the justice that is fading away……

Everything   is in a very big mess nowadays,one oath to the other….…….I just wanna a peaceful country with leaders that are supposed to be leaders…

 

GO FIGURE!!!

Read Full Post »

andaiku tahu

Ungu – Andaiku Tahu

Andai ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku

Andai ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku
Aku takut akan semua dosa dosaku
Aku takut dosa yg terus membayangiku

Andai ku tahu
Malaikatmu kan menjemputku
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu
Aku takut akan semua dosa dosaku
Aku takut dosa yg terus membayangiku

Ampuni aku dari segala dosa dosaku
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu
Aku manusia yang takut neraka
Namun aku juga tak pantas disurga

Andai ku tahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu
Aku takut akan semua dosa dosaku
Aku takut dosa yg terus membayangiku
Ampuni aku dari segala dosa dosaku
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu

—————

sedey sgt..tringat kat semua yg dah pergi dan tak ada lagi….rasanya tak bersedia utk hilang sapa2 apalagi untuk pergi berjumpa Nya…terlalu byk yg perlu dibaiki….kita tak bersedia…kdg2 tak pernah bersedia…tp bagaimana jika saat itu terjadi bilamana kita benar2 tidak bersedia?nauzubillah…semoga panjang umur,agar dapat dimanfaatkan masa utk pesediaan ke sana.insya allah

AL Fatihah- buat semua insan tersayang yg perginya mendahalui kami

Read Full Post »

his birthday

Today is an important day to me…it is my beloved hubby’s bday!!!!!!!!!!hepi birthday love!!!!ti amor mucho mucho!!!!

Yesterday I manage to persuade my hubby to went with me to shah alam…and being a considerate hubby,he said yes to my forever demanding request….hehe….as usual, he went to masjid while waiting for me to finish class….

right after that we both went to Sunway pyramid to buy whatever he wants for his birthday……due to time constraint,we bought nothing…then straighaway we headed to domino and take away the thin crust pizza….within 5 minutes,we both ate the pizza in a car giggling and enjoying the moment…haha….

at home, we continue our feast with chicken wing and garlic bread……..today marked a history in our life….we celebrate the birthday as husband and wife….another first time event in my calendar as a wife..many more events to treasure together….i am one lucky gal to have somebody like him as a life partner!!!! To my charming prince….u r the king of our kingdom……..and I love u to the bone!!!!!!!!! Muah muah……..

Read Full Post »

1st aug n many first time

hari ini ialah hari dalam sejarah…sebab,byk sungguh sebab nye :

1.hari ini hr pertama aku kembali bekerja…yes…im officially hired….tempat die uhuh…sebuah kolej dekat2 putrajaya yg sgt kontroversi mgu lepas ngan isu air….adeh..

2.first time aku dapat keje yg bilik x tahu kat mana lgi…adeh…duduk je lah kat lab ni sambil2 prepare presentation utk kelas ptg nie…..

3. first time nak pegi kelas lepas keje n try jalan baru yg disuggest oleh seorg suami yg baik hati..

4. first time kene present utk kelas 4 tis sem….

5.above all, first time kene tinggal dengan hubbybie sebab die berkursus di pulau pangkor dengan semua kwn2 nyer dgn bus kerajaan..uhuh…

6. first time mlm ni nak pergi merempat tdo kat umah kakak sbb takut nak tdo sorang2…huhu….

Read Full Post »