Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2007

rasa dlm hati

 aidiladha..berhari raya pertama kali bersama keluarga farihan…ku sangka janggal,tp tidaklah sekekok mana…tidak sesedih yg aku jangka….sekadar tersimpan kukuh di dalam hati….berjaya untuk tidak menumpahkan airmata…alhamdulillah…

seorang che su rasa sangat lapang hati….damai,berhari raya dengan suami…usai bersolat raya di masjid negeri terus ke rumah ayah su….tidak lama di sana,sekadar menyinggah raya…seakan ingin terbang berjumpa mama n babo….

di rumah che su tidak semeriah rumah farihan….hanya tinggal che su n che chik…farihan n abg munir….mama n babo…justeru,farihan yg janggal tiada hiruk pikuk suara kanak2 berlari….tiada stunt ganas ultraman tiga… cuma ada kami dan daging sembelihan shaja..hehe….

2 mlm sudah che su sgt rindu….rindu pada bilik bujang che su….biasa dikongsi dengan mama utk bercerita,bersembang kosong…kadangkala berkongsi bantal dengan mama…justeru che su masuk melepas rindu,dan che su lihat…MAMA….mama tidur di katil che su….tersayat ke ulu hati rasanya…

mlm tadi,che su melawat lagi bilik bujang che su…..menitik airmata che su…bukan mama kali ini..BABO….che su x mampu berlama2,terus che su ke bilik air..melepas segala beban perasaan…n babo tidur di bilik che su sampai pagi…..

Read Full Post »

A.I.D.I.L.A.D.H.A

Its another raya…tis time around i’ll be celebrating eid adha with my hubby…and mama will have to cook extra meal for another new family members…hehe…

i just wanted to wish all my beloved friends –

kak la-huhu…..first time rayo jauh kae???all the best la sygku..i noe its gonna b hard tp mesti beh jugok ado reza…

ajah   – mung jange la sedey sgt…

diana – selamat na neh..nnt doa byk2 sket maso smaye

siti     – ewah…awa teh demo rayyo…..

mc sa- sa…x lamo doh ni………

“guys-selamat hari raya korban….semoga pengorbanan kita akan lebih besar dan bererti saban thn…insya allah…”

nidana n farihan

Read Full Post »

i feel it

x de mende nak citer..i miss my mama so very much…mama nampak sgt x hepi skrg..i guess i noe y…n she even dah create distance…n aku sgt sedey…i can see from her eyes that she is in a very deep sorrow…it’s hard u see…for both of us…

i hope farihan faham..it’s not that i wanted to run away from fulfilling my obligation,from performing my role..NO…its a matter of losing someone tat is so near to me…and time is really a big issue here….

MAMA….i noe..i feel it too……

Read Full Post »

gamba!!!yeay!!!

me n huby went to cameron highland last week 4 honeymoon…it was a splendid journey i had..the very first journey tat we both shared together..(sumpah x tipu…)….along the way,we both keep asking the same question…”percaya ke x kita dah kawen???”….and we got the same answer as well..”x percaya…mcm mimpi plak…”..

erm….n we both edited the pix together…walaupun gamba mcm x lawa…but we both felt so excited…..

(sila click pada gamba yg cinonet ni…br dapat tgk yg besar sket..)

our great great time!!

Read Full Post »

demam

demam…dr hari ahad lagi dah stat kene flu…a bad one…sampai umah kb jek flat,ngantuk sgt2….tp x leh tdo….sedey…..farihan kat kl….rasa janggal la plak dia x de kat sebelah…hehe..

2 hari ber conference di renaissance ni dengan tahap selsema yg melampau…n the way i drag myself to the room invited the ppl to speculate about my well being…..

——

situation 1

(dalam lift)

Haji MAidin (my english coordinator) : owh hai dana!!!how r u puan??….(sambil kenyit2 mata)…

dana : erm….great….(sambil jeling2)

haji : huh????dah mkn strawberry masam????!!!

dana : Damn….tis is not mine lah aji…aduh…

haji,mr rama n mr lim : HAHA

________

situation 2

Siti : cuba awak rasa asam boi nie….ntah saper beli tadi….

dana : saya x suka,tp x perla…saya try….

tiba2…..

kak nor : dana,awak memang suka asam ke???

dana : x suker tp dah org pelawa…

haji : huh???dah makan asam boi nie…???

aduh…..hello people…come on la…gimme a break….penat la layan speculation korang nie….

Read Full Post »

thanks

first off,rasa mcm x caya dah jadi isteri org…byk tanggungjawab…rasa beban tuh x tergalas….tp kalo dah tanggungjawab tu,aku mohon allah mudahkan segala perjalanan hidup kami lepas ni…amin…

dalam byk2 preparation hari tu,kwn2 byk sanagt tlg….
mc sa : thx 4 ur opinion,help and guidance
kak la : thx 4 the moral support and words that often ease me up
mc na : thx 4 coming 4 both reception and the dinner that u treat us…
ajah : thx 4 attending my big day walaupun mung kijo jauh d KL
diana : byk dooh…..thx
siti : hikhik…esok doh tuh
dman : great!!!thx 4 those stunning pix…

semua kwn2 yg dtg….thx a lot….susah2 je belikan wedding present…..sangat lawa….n sangat terharu…

nak mintak satu lagi – doakan kebahagian kami sampai bila2…insya allah

dana n farihan

Read Full Post »