Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2007

=)

dah kawen dah…hehe

pix by : munzir fauzi (the official photographer)

more pix???- http://adiman.fotopages.com (the other great shooter) ,- http://flickr.com/photos/litium

Advertisements

Read Full Post »

another 4 days…

tinggal 4 hari jek lagi….tp still dtg keje dgn x de perasaan…kalo dah balik umah barulah rasa suspense sket..hehe…semua benda dah siap dah,cuma tunggu final touch…baju-baju pun dah siap amik dr dobi…mama cakap lawa,simple n sweet…x napok nyungguh…tats her phrase…(kak la,i’ll e-mail the baju’s pix neh)..

brg2 hantaran pun almost done…cuma tinggal nak pasang benda alah kat bilik tidur jelah…n to all frens,x de eh pelamin2 kat umah…it’s just one simple event….so korang semua sila bergamba di bilik tidur shj..hehe…

thx a lot to all my frens 4 the constant advise…i really appreciate em..hok mano cuti n balik klate just to attend my wedding,aku sgt terharu..hok mano x leh maghi,aku sgt maghoh ok!!!!..pape hal pun dtglah dengan baju PINK YG DECENT..u all noe my daddy rite…=)

 k lah…tis is my last post b4 my big day…frens,plz pray 4 me…

Read Full Post »

cuba bacer..hehe

Peluk isteri 10 saat

Khas utk suami2… Siapa ada suami, boleh forward kepada mereka. Sape yg x der,bacer dah save..nnt dah ada haa g tunjuk kat suami ke bakal suami ke…maner2 lah…

 Peluk isteri 10 saat, panjang umur lima tahun Oleh Rohani Ibrahim.

PETALING JAYA 16 Julai – Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima
tahun. Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata . . .

Fakta
berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara
sentuhan dan tahap kesihatan “Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh“.

Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah, katanya ketika memberi syarahan bertajuk `Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit’ di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w. Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan
memeluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh
peserta persidangan itu. Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

“Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih
cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah.

————

p/s : sesiapa yg berkenaaan,silalah peluk saya…ngeh ngeh ngeh

Read Full Post »

teringat kwn2…

sgt teringat kwn2….byk sgt benda2 best n happening …sedey bila semua  dah jauh…dan uat hal sendiri….but i have the photos to remind me of the good old days……..

nnt lah nk upload gamba..

Read Full Post »

hurt

                                             

frustrated….i feel so awkward….the date is coming so near and things got pretty rough on me…i couldn’t afford to handle so many things at one time…not now…and above all, i cant tolerate the constant misunderstanding between him and me…

i admit tat i can be sensitive at times…tat is the ugly part,the good part is i can easily be comforted…and straightaway i’ll dissolve the issue…case closed…as simple as tat….the unlucky part is he doesn’t play his role…he always avoid calling me or smsing me for he thinks that i need my own space to cool down…which is ssssssoooooooooo wrong…..he loves to do that to shoo the arguements and the QA session…which will only double my pain..

n yesterday he did it again…we argue over some issue on the phone after work…it hurts me so much..and yet he did not even try to msg me…only after a few hours of agony,he text me…sorry -tats what he said….it ended there…i didn’t reply hoping that he’ll call…if i where in his shoes tat exactly i’ll react…i will text first and wait for the reply,n if i got none,i’ll jump to my cell phone and press the button to call…and say sorry…

i continued with my regime…i was so exhausted,but i cant barely force my eyes to sleep…so i switched on tv..i watched CSI,HOUSE n NIP TUCK..just to kill the time, so tat i wont bother waiting for one phone call…it’s nearly 12 when i got another msg telling me that he just got back frm his fren’s place…to HIGHLIGHT my state of emotion, i replied OK…tat was a big hint to indicate that i was not interested in whatever your activity is but i need u to contact me asap..i waited and i waited..it’s 1 already…i decided not to wait anymore….i switched off my cell phone and put myself to sleep..i tossed around and told my brain not to think anymore…i told my system to relax and comfort myself…and throw away my sweet adorable pillow…it doeesn’t help much,for last night it just drives me mad….it really does…

i am not sure whether tis is approppriate…but i think it works best to channel out my emotion…i write…and perhaps it will heal…even if its not,it’ll ease up a bit…hope you’ll understand….the simple rule is just that- delaying is not an option,it does not make things better it works the other way round…

Read Full Post »

hari ini aku sedih

 

 

pagi-pagi lagi aku sudah kecik hati…sgt kecik hati dengan seseorang…sampai bila die hulur tangan pun aku x mampu …aku trus pergi…aku thn sebak,pakai tudung ala kadar…naik kereta…trus bergerak,masa tu jugaklah berhamburan airmata keluar….tanpa henti…sedu sedan aku lepaskan segala perasaan yg berbuku di dlm hati….sungguh…aku x harap sgt tp dengan alasan dan kata2 begitu,aku sgt jauh hati….

Read Full Post »